Telefon:

(+47) 951 57 637

E-post:

sigrtveit@gmail.com

Sigrid Roholdt Tveiten

Jeg har i tillegg til designutdanning en bachelor i estetiske studier fra Universitetet i Oslo. Jeg lager både klær for daglig bruk og kostyme for performance, film og event. Mine prosjekter tar ofte utgangspunkt i bildemateriale fra tidligere tidsepoker, som jeg blander med inspirasjon fra natur og biologi og et moderne scenario. Jeg fascineres av hvordan historien er umerkelig tilstede i nåtiden. Jeg inspireres også av rare dyr, hjernen og hvordan det ser ut inni kroppen, miniatyrverdener, mose, teaterhistorie, undervannslandskaper, magisk realisme, absurd humor, steiner i bekken, støv i lyskastere, demente damer på sykehjem, blonder, koraller og lys og skygge.

Min avgangskolleksjon Feil Bein er direkte inspirert av min ekstrajobb som assistent på en dementavdeling. Gamle damer kan glemme forskjellen på jakke og bukse, men alikevel huske hvordan man lever livet stilfullt! Med utgangspunkt i basicplagg snudd opp-ned, tatt på bak fram, vridd og forskjøvet har jeg forsøkt å nærme meg en silhuett inspirert av 30-og 40-tallets eleganse. Målet er et uttrykk av tilfeldig eleganse som er «feil, men riktig», i en damekolleksjon med plagg som kan brukes på flere måter.

Takk for all veiledning, hjelp, støtte og sjokolade! Spesiell takk til Annabeth Kolstø, Siv So Hee Steinaa, Kirsti Bræin, Peter Løchstøer, assistenter, familie, venner og hemmelige agenter.

Foto: Lars Myhren Holand

Sigrid Roholdt Tveiten Sigrid Roholdt Tveiten Sigrid Roholdt Tveiten Sigrid Roholdt Tveiten Sigrid Roholdt Tveiten