Telefon:

(+47) 917 98 160

E-post:

greterustad@gmail.com

Nettside:

www.greterustad.no

Grete Rustad

Kostymedesignstudent Grete Rustad har latt seg inspirere av atonalitet, asymmetri, gruppepress og japanske klesdesignere til sin eksamensoppsetning «Han som sier ja», et samarbeid mellom Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett og Nordstrand Ungdomssymfoniorkester. Dette er hennes andre samarbeid med DNO&B. Hun har tidligere gjort forestillingen «Askepott – en barneopera» som settes opp på nytt i oktober 2011, og er deretter aktuell med «Lillebror og Knerten» i juni 2012.

«Han som sier ja» Bertolt Brecht, 1930.

En by er rammet av sykdom og flere står i fare for å dø hvis de ikke får medisin. En gutt, hans lærer og en gruppe studenter er på vei over et fjell for å skaffe medisin, da gutten blir syk og ikke klarer å fortsette. Skal gruppen snu og returnere uten medisinen slik at gutten overlever og mange i byen dør, eller skal de fortsette hvilket innebærer at gutten må dø men flere overlever? Må den som har sagt ja til å stille opp for fellesskapet også ofre seg selv for dets interesser?

Musikk: Kurt Weill, Libretto: Bertolt Brecht, Norsk tekst: Gunnar Bergstrøm, Musikalsk ledelse: Steffen Kammler, Regi: Gunnar Bergstrøm, Koreografi: Nina Braathen. Filmredigering og animasjon: Alexander Istad og Anders Dahl, Lysdesign: Eric Holmberg, Sceneansvarlig: Svein Olav Østerbø, Kostymedesign: Grete Rustad.

Tusen trillioner takk til: Ludvig, Lydia, Niko og Kristine. Kathrine Hysing og Kathrine Tolo, veileder Tine Schwab og en helt spesiell takk til alle på verkstedene på Operaen som har vært med å gjøre dette prosjektet mulig!

Foto: Erik Berg

Grete Rustad Grete Rustad Grete Rustad Grete Rustad Grete Rustad Grete Rustad