Telefon:

(+47) 945 23 352

E-post:

kirsti.brain@khio.no

Nettside:

Kles- og kostymedesign

2011

Vi kler oss. Klær beskytter. Klær provoserer, gleder, Klær er nødvendige. Klær gir oss mulighet til å si noe om hvem vi er. Klær gir referanser som er med på å skape forestillingen på teateret, på operascenen, i filmen eller i dansen. Klær kan være det mest selvfølgelige. Noe vi tar for gitt… Klær er nært, det er globalt, det er business. Det er gleden ved å skape. Passion. Klær berører.

Kunsthøgskolen i Oslo vil utdanne kles- og kostymedesignere som skal kunne påvirke med sin faglige kompetanse nasjonalt og internasjonalt. De skal repesentere fagene gjennom å ha en sterk og tydelig stemme. Dette året har ni studenter tatt bachelorgraden og 1 student Master-graden ved studieretning klær og kostymer. Alle har utviklet individuelle prosjekter.

Studentene har på ulik måte jobbet med unike og personlige temaer og klart å transformere det til autentiske og originale resultater. Utarbeidelsen og resultatet av hver kolleksjon eller kostymeprosjekt skjer i samspillet mellom intuisjon, kreativitet og kunnskap. De utforsker i formen, i materialet, i sammensteningen, i iscenesettelsen for å finne sin stemme, sin identitet. I kles- og kostymestudiet er nettverksbygging og samarbeid svært viktig. Alle studenter har funnet og bruker kompetanse og ressurser i samarbeid med andre designere og kunstnere, institusjoner eller bedrifter. Dette står sentralt for det resultatet som vises i eksamensprosjektene.

Kunsthøgskolen i Oslo har en spesiell mulighet til å være stedet der man eksperimenterer og utfordrer. Der en tenker selvstendig og kritisk. Et sted der tanker og ideer oppstår som kan være med å påvirke veier videre for våre omgivelser. Årets studenter er flotte representanter som vil berike kles- og kostymefeltet.