Telefon:

(+47) 952 69 223

E-post:

kineokland@gmail.com

Kine Økland

Kine Økland er opptatt av farger og nyanser, tilfeldigheter mot repetisjoner, motstridende materialer som overlapper og små detaljer med stor påvirkning. Hun vil at hennes arbeider skal gjenspeile godt håndtverk, uventede kombinasjoner og et engasjement for det endelige resultatet. Hennes utrykk kommer til gjennom drapering og konstruksjon og hun liker best når hun får bearbeide tekstilene før de blir til plagg. Det er også et kontinuerlig ønske å kombinere minimum med maksimum i en balansert form hvor detaljer uten funksjon blir unngått om mulig. Hun vil alltid ha fokus på at hennes arbeid skal gi varighet både med hensyn til fysiske kvaliteter så vel som affeksjonsverdi hos bærerne.

CATCH er ankret rundt "Jegeren" og våre grunnleggende instinkter som drives av lysten og begjæret etter godene. Kolleksjon består av 15 antrekk for dame, hvorav 6 er sydd opp. Disse er laget i materialvalg som samtlige både er overflate- behandlet og farget. Forskjellige skapte teksturer og nyanser satt opp mot hverandre er sammen med karakteristisk foldeteknikk det som særpreger kolleksjonen. Inspirasjon er hentet fra et vidt spekter av områder som spenner fra tradisjonell bokbinding til militære uniformer, hvor de fleste kilder er preget av funksjonelle løsninger som gir mønster, form og farge. Det er prøvd å skape spenning og energi ved bruk av print, latexoverflater og drapering/diverse knyteteknikker i stedet for søm.

Tusen takk til veileder; Admir Batlak, verksmester; Annabeth Kolstø, Siv So Hee Steinaa, professor/studieleder; Kirsti Bræin, KK BA3 -11, assistenter/fine venner & 4 blad øklands.

Kine Økland Kine Økland Kine Økland Kine Økland Kine Økland