Telefon:

(+47) 928 51 189

E-post:

teresabrenne@hotmail.com

Teresa Lefsaker Brenne

Jeg er en designer med pågansmot og stå-på vilje. Liker å jobbe “hands on” med utvikling av ideer og konsepter, både i 1:1 og modeller. Jeg jobber oftest knyttet opp mot en spesifikk situasjon, dette er min måte å motvirke bruk og kast mentaliteten på; ved å bidra med noe unikt for en konkret bruker og situasjon. Som designer har jeg store ambisjoner, og tro på design som verktøy for forandring og forbedring. Samfunnet må utfordres – design må utfordres – jeg må utfordre!

«Innsikt med utsikt – Alveol»

Hva: En situasjon som et sted mellom form og rom. En andvendelig skulptur. Laget med Rikshospitalets øverste rom i glassgaten (oppgang 5D) som bruker-ramme. En situasjon for tilbaketrekking og pause i det offentlige rom, designet for fysisk skjerming og avslapning når du er alene sammen med andre, men også psykisk avlastning ved distraksjon; gjennom overraskelse, assosiasjon, nysgjerrighet og fantasi.

Hvorfor: 11 februar 2010: 6-7 timers venting på nevrokirurgisk barneavdelig, 4 etg oppgang 5D, i Rikshospitalet. Behovet for et sted å vente uten å måtte sitte statisk rett opp og ned. Kunne være nær hverandre som ventende foreldre uten å føle det ubehagelig, eller støtende for andre rundt.

Hvordan: Ved å blande fantasi og virkelighet, skape et funksjonelt skulpturlandskap som skaper distraksjon og omslutning. Kombinere leken form med tradisjonelle materialer for å skape noe overraskende og vakkert, samtidig funksjonelt og gjenkjennelig. Fortelle historier gjennom romlig form - eventyrlanskap.

Teresa Lefsaker Brenne Teresa Lefsaker Brenne Teresa Lefsaker Brenne Teresa Lefsaker Brenne Teresa Lefsaker Brenne Teresa Lefsaker Brenne