Telefon:

(+47) 463 81 481

E-post:

bentebjor@hotmail.com

Bente Bjor

Jeg tok min Bachelor i klesdesign ved Instituto Europeo di Design, Barcelona, før jeg jobbet for den engelske designeren John Richmond i Italia. For to år siden bestemte jeg meg for å flytte tilbake til Norge for å ta en master i klesdesign ved Kunsthøgskolen i Oslo. Jeg har jobbet med en konseptuell tilnærming til klesdesign der klær kommuniserer våre relasjoner til omgivelsene. Ideen bak klærne er vel så viktig som det fysiske plagget.

"The ground underneath your feet"

Klær som tilfredsstiller de ulike rollene kvinnen har i en urban hverdag og som setter fokus på hennes naturlige eksistens. Med denne kolleksjonen har jeg villet fokusere på den menneskelige dimensjonen der kroppen er utgangspunktet for handling og evner. Jeg har tatt for meg prosessen å gå som karakteriserer den naturlige opplevelsen av tid og sted, den naturlige menneskelige relasjon med omgivelsene. Jeg har satt et ekstra fokus på vår nasjonale norske aktivitet «å gå på ski», jeg vil sette denne aktiviteten i en spirituell kontekst, jeg sammenligner det med hva yoga er for indere og hva virvling/dans er for Mevlevi dervisjene.

Takk til: Kirsti Bræin, Maziar Raein, Theodor Barth, Wenche lyche, Annabeth Kolstø, Siv Steinaa, Dagfinn Skoglund, venner, medstudenter og familie.
Foto: Nadia Frantsen, musikk: Egres.

Bente Bjor Bente Bjor Bente Bjor Bente Bjor Bente Bjor