Telefon:

(+47) 922 36 996

E-post:

carinatc@hotmail.com

Carina Therese Christensen

Innen klesdesign finner jeg alle prosesser fra ide og tegnebrett - gjennom praktiske utforminger og videre til ferdig produkt, en måte å få bruke min skaperglede i flere ulike lag. Jeg fascineres av motparter og liker å arbeide med det kontrastfylte, det gir gjerne et resultat i plagg som er stilrene og samtidig lekne. En del av målet med mine arbeid er å la meg konstant inspirere underveis slik at uttrykkene kan utfolde seg; slik skapes det nye. Inspirasjon finner jeg som regel i eldre elementer, ofte tatt fra 1950- og 60-tallet.

«Under construction»

I min kolleksjon er det lagt vekt på linjeføringen, geometriske former, rene flater og volum. Dette er elementer som ofte går igjen i min metode mot et produkt. Det feminine mot det maskuline spiller også en rolle og blir uttrykt ved hjelp av materialer. Det myke mot det grove illuderer det feminine og skjøre mot det mer ru og maskuline. Jeg jobber også med å omskape et organisk utgangspunkt til abstrakte former. Inspirasjonen for kolleksjonen ligger i detaljer fra 1700-tallets pompøse herrejakker. Dette gir en utfordring i å finne en balanse mellom former og flater som skal oppleves som høystemt i sammenheng med konstruksjon og linjeføring. Fargene som er brukes bærer et preg av kontraster. Sort og grå er blandet med en oppsiktsvekkende elektrisk blå, dyp rustrød og en neddempet gul. Disse fargene blir brukt både med og mot hverandre på store flater for å understreke det geometiske utrykket. Under construction er en kolleksjon for en stilsikker, ung og livsglad kvinne.

Takk til: Peter Løchstøer, Annabeth Kolstø, Siv Soo Hee Steinaa, Kirsti Bræin, Bloksberg, Arna Kristine Lund- Johnsen, Heidi Revhaug, Kjell Christensen.

Carina Therese Christensen Carina Therese Christensen Carina Therese Christensen Carina Therese Christensen Carina Therese Christensen